NM Largescale 26-28 september

Da var NM over, og Klepp RC vil takke deltakere og publikum for en vellykket helg. Vi gratulerer Håvard Gulliksen som norgesmester.

Det regnet fredags formiddag, så de som hadde kommet for å trene, måtte vente til det tørket opp ut på ettermiddagen. Det ble kjørt treningsheat fredags ettermiddag for å kunne sette opp så jevne grupper som mulig i kvalifiseringen på lørdagen.

Lørdagen startet med regn, og alle hoppet over den første omgang. Da andre omgang skulle kjøres, hadde det tørket litt opp, slik at det ble kjørt, men litt våt bane. Til tredje omgang skulle gå, var det helt tørt, og deltakerne begynte å sette veldig gode tider. Vi har hatt besøk fra Nederland, Hessel Roskam. I tredje omgang satte han ny banerekord, og kjørte veldig bra i store deler av omgangen, men det lokale håpet, Marius, klarte å holde han bak seg. De andre sjåførene kjørte også bra. Håvard satte ny personlig beste rundetid, det samme gjorde Fredrik, Kjetil Kristensen og Ove. Da tre omganger var kjørt, ledet Marius med Hessel på andre, Jonas på tredje, Kjetil Kristiansen på fjerde. Klepp RC hadde tre gutter fra 10 til 13 år blant de sju beste. Rekruteringa er bra hos oss.

Søndagen startet med våt bane, så siste kvalomgang ble utsatt en time. Da fikk alle tre gruppene kjøre på tørt. Semifinalene gikk som planlagt, og kl tre startet finalen. her tok Marius føringen med Hessel like bak. Men utover i løpet fikk de problem, Marius fikk servoproblem og måtte bryte. Hessel hadde gjort feil dekkvalg, og måtte kjempe for å komme til mål. Håvard Gulliksen kjørte strålende, og vant med en runde på regjerende mester Tommy Carlsen. Ole Henrik Gulliksen tok en flott tredje plass, mens beste Klepp RC sjåfør Fredrik tok fjerde plass, en runde foran Hessel. Da alle var kommet i mål, åpnet slusene seg.

Dette var en fantastisk helg, med mye flott kjøring, salg av pizza laget i pizzaovn, av en ekte pizza baker, Mir. Flott utenlands besøk fra Nederland og Ungarn. Takk til Hessel og Cor Roskam, og Klepp RC venn, Lazlo Gal. Vi må også takke alle medlemmene som har stilt opp før helgen til dugnad, under helgen for å arrangere stevnet, jentene som har holdt bua under kontroll og mødrene som har baket kaker.

.20140928_160915

Det er lagt ut litt bilder på hjemmesiden vår, og Lazlo har lagt et veldig flott galleri på sin side modelcargo.com