Monthly Archives: January 2017

Oppsummering sesongen 2016

Sesongen 2016 for Klepp RC har vært begivenhetsrik. Det har blitt kjørt 7 klubbløp, vi har vært på EFRA løp i Danmark, kjørt EM, arrangert Nordisk Mesterskap og deltatt i NM og Norgescup. Vi burde skrevet et innlegg om alle disse hendelsene, men dessverre er det ikke blitt gjort. Jeg skal prøve å ta med det aller meste.
Det startet med Nikko, som ble Norgesmester innendørs i skala 1:10 i mars. Nikko gjorde også comeback i 1:5. Der markerte han seg først på NM, med høy fart i kvalifiseringen, men utfordringer med bilen gjorde at han nådde ikke helt opp i finalen. Under Nordisk på Klepp, stilte han også opp. Der kjørte han tidenes raskeste kvalifisering, og knuste banerekorden 2-3 ganger i løpet av 10 min. Den nye banerekorden lyder 19,28. Helt rått.
Vi har hatt turer til Oslo to ganger for å kjøre Norgescup og NM. Der hevdet Marius seg, med å vinne begge gangene. I NM ble det utdelt Kongepokal. Denne fikk Marius. Marius har også kjørt alle EFRA løpene. Der klarte han å vinne på verdens lengste bane. Det er en stor bragd. Han kjørte også EM, der han var i ferd med å kvalifisere seg direkte til semifinale, men en ødelagt clutch satte en stopper for det. Det viser seg at han har noe i EFRA sirkuset å gjøre. Under Nordisk på Klepp, kjører han også veldig fort, og setter sin beste tid med 19,57. Han kommer inn som nr 2, bak Markus Feldmann.
Vår egen ambassadør, Cato, klarte å få opp Markus Feldmann til Nordisk. Der viste han fantastisk kjøring, og vant løpet. I kvalifiseringen var Nikko raskere, med Marius like bak. Det var utrolig kjekt å ha Markus på besøk. Han hjalp til med bilene til flere av våre førere, og fikk frem det beste i våre førere.
Det er ikke bare Nikko og Marius som har gjort seg bemerket i RC miljøet i Norge og Europa. Fredrik klarte 3 plass på Nordisk og NM, og deltok i EM. Jeroen gjorde seg bemerket med flott kjøring i NM, Norgescup og Nordisk.
Sindre gjør det også bra. Trass sin unge alder, bryter han vinnerrekken i klubbmesterskapet til Marius, og blir nr 2 i Norgescupen. Dette er en vi må regne med.
Vi har også fått nye unge medlemmer, der Even har gjort store fremskritt. Han kommer til å bli en tøff nøtt i årene som kommer.
Det har blitt kjørt 6 løp i F1 også. Dette året fikk vi en ny sammenlagtvinner. Det var Kjell som endelig klarte å knuse seierrekken til Cato.
Dette var kort oppsummert en sesong med mye spennende ting som har skjedd. Håper vi klarer å holde våre følgere mer oppdatert i 2017 sesongen