Monthly Archives: September 2013

Klubbløp 7

Klubbløp 7 er over, og det ble nok en dag med å se opp i lufta. Sola kom aldri, så kval med regn oppsett var det som gjalt. På slutten av kvalet ble det veldig hektisk i depot, med formelgjengen som sprang frem og tilbake for å lese på skjermen hvor fort de hadde kjørt, og hvor fort de andre kjørte. Det endte opp med at Morten var raskest, Trond nest raskest og Cato på tredje. I TC var det Marius som var raskest, med Jonas på andre og Bjørn Tore på tredje. Denne gangen var vi mindre enn 10 stk i TC, slik at det var unødvendig med semifinale.

Da finalene skulle starte, hadde det tørket opp slik at alle kjørte med tørrværs oppsett. I TC- finalen stakk Marius av gårde fra start, noe som holdt helt inn. På andre plass kom Bjørn Tore, som kjørte et veldig jevnt og bra løp. Tredje plass tok Tommy, som også kjørte veldig bra. Gratulerer til dere alle tre.

I formel-finalen ble det Morten som startet best med Trond og Cato rett bak. Etter en kollisjon mellom de to klarte, Kjell og Rolf Magne å komme forbi, Men Trond klarte å hente de inn. Cato måtte bryte med tekniske problem. Det så lenge ut som Morten skulle ta sin første seier, men etter 109 runder ville ikke bilen mer, så det endte med en 3. plass, en runde foran Ingve på fjerde. Trond tok nok en seier, mens Kjell kom på andre

Årets siste klubbløp blir lørdag 5 oktober. Vel møt alle sammen

IMAG0439      IMAG0445

Tur til Groningen

I helgen 6-8 september, var det EFRA løp i Groningen i Nederland. Her reiste Cato ,Marius og Fredrik. De kjørte trening hele fredagen for å lære banen, og på lørdag var det trening og kval. Det var 38 påmeldte i TC , og 15 i Formel. Flere førere fra VM finalen i TC var tilstede. Marius og Fredrik kjørte sitt første EFRA løp i karrieren, mens Cato kom for å prøve å sikre andreplassen totalt i Formel klassen. Lørdagen endte med Marius direkte til 1/4 finalen og Fredrik til 1/8 dels finalen. Finalene startet på søndag.

Søndagen kom, og det var nesten flom på banen. Men for å komme videre til 1/4 finalen, måtte Fredrik kjøre. Det var tre til start, så det var nok med en registrert runde. det var lettere sagt en gjort. Bilen druknet tre ganger før vi fikk denne runden vår. vi var videre. 1/4 finalen var lik, med bare to førere i Fredriks heat. Han gikk utpå for å kjøre en runde. På vei til start, sviktet gass servoen, slik at vi måtte inn i depotet for å bytte denne. det gikk greit, og vi var i semien sammen med Marius. Det var bare ti førere igjen, så det ble besluttet å hoppe over semifinalene, og heller starte en finale etter Formel var ferdig. Marius og Fredrik var begge i finalen. Det ble tørt etter hvert, så de fikk kjøre en tørr og fin finale begge to. Marius kom inn som nr 7 og Fredrik nr 9. Dette var veldig kjekt for de begge.

Cato kjørte seg inn til seier i sin finale. Fordelen med å kjøre mye på Klepp, er jo at da lærer vi å kjøre på regn. Han måtte kjempe litt, men vant kontrollert. Det ble også andre plass totalt i Europa Cupen. Gratulere Cato

IMAG0358    IMAG0287

Klubbløp nr 6

Da var løp nr 6 over for denne gang. Det startet med noenlunde tørr bane i første omgang til TC. Det samme hadde Formel. Andre omgang var helt tørr, der Nikko og Marius hadde et voldsomt tempo. Marius var tett nede på banerekorden, mens Nikko satte flest runder. I Formel satte Cato ny banerekord og tok også pole i finalen. Finalen til Formel gikk på tørr bane, men rett etter målgang startet det å regne. Trond vant, med Kjell på andre og Cato på tredje

Etter at det startet å regne, måtte finaleheatet til TC stille om til regn, noe de fleste gjorde. Marius tok avgårde i kjent stil, med Jonas og Olaf rett etter. Fredrik og Trond kjempet om fjerdeplassen, der Fredrik trakk det lengste strået.

IMAG0211         IMAG0206