Klasser

Large Scale on-road

Vi deler denne størrelsen inn i to klasser, Sedan og Formel 1. Ovenfor ses en type Sedan bil av merke RS5.

Dette er biler med 23 ccm motorer med snorstart. Bilene går på vanlig blyfri bensin. Disse bilene er forholdsvis enkle å kjøre og vedlikeholde. Bilene har en vekt på ca. 8 kg, og har ca. 2,5 hk. Men husk, det må mye trening til for å bli veldig flink. For de yngste er det en fordel å ha med en voksen til å hjelpe seg.

 


F1-bilene kan trimmes både med hensyn til motor, lydpotte, differential og clutch. Bilen ovenfor er av merke RS5. Motorene kan komme opp mot 5,5 hk. F1-bilene har hydrauliske skivebremser på alle hjul, med individuell justering av bremsetrykk foran og bak. Bilene har typisk en vekt på 10 – 12 kg. Disse brukes til å kjøre internasjonale konkurranser.
Det finnes også en sedan competition klasse med tilsvarende spesifikasjoner som F1.
I Klepp RC Klubb kjører vi klubbmesterskap i F1 og Sedan.
Dersom noen ønsker å kjøre klubbmesterskap i andre klasser, er det mulig dersom det er nok biler som stiller. (minimum 4 biler)

Været kan vi ikke gjøre noe med. Med myke regndekk går det å kjøre selv om regnet pøser ned. Farten må selvfølgelig tilpasses grepet i banen.

1:10 on-road

I skala 1:10 kjøres biler med elektromotor og forbrenningsmotorer. For begge klassene er karosseriene kopier av de bilene som kjøres i internasjonale touring-klasser rundt i verden. Bilene har firehjulsdrift.

Ovenfor er det bilde av en med forbrenningsmotor av merke Xray NT1. Nitro er inndelt i RTR (Ready to Run) og Fuel Touring som er bil med trimma motor.

 Elektro har flere nivåer som går på motorytelse: Vi kan nevne Modified, Stock og Standard. Under er et bilde av siste modell fra Xray.

Elektro klassene er noe enklere å få til enn Fuel Touring. Man lader bilen, og kjører. Det tar ca. 60 min å lade et batteri. I dag brukes LiPo batterier. Disse er 7,4 V, og behøver ikke utlading før ny lading. Vi anbefaler å ha 2-3 pakker.

De fleste bilene kommer i kit, dvs at du må bygge bilen selv. Mange mener byggingen er mye av gleden, da lærer man bilen å kjenne med en gang.

Mini-Z
På vinteren kjører vi biler inne i klubblokalet. De er i skala 1:24.

Viktig
Et velmenende råd er at du kommer på banen og ser hva utstyr som er i bruk. Prat med medlemmene og overvei hvilken type klasse og bil du ønsker.

God deletilgang og hjelp med bilen er avgjørende for å ha glede i denne sporten.