Monthly Archives: June 2015

Norgescup 3 og 4 19-21 juni

Da var det Klepp RC sin tur til å arrangere norgescup for 1:5 Largescale TC og  1:5 Bike. Dette var runde 3 og 4 for TC og runde 1 og 2 for bike. Bike hadde 4 deltakere, der alle kjørte sitt første løp. Håvard Gulliksen og Kjetil Kristiansen er drevne førere i rc bil, men litt uerfarne i bike. Andreas og Sandra Kristiansen kjørte løp for første gang, og gjorde store fremskritt utover helgen. På lørdag var det Kjetil som tok pole i finalen, med Håvard, Andreas og Sandra på de neste plassene. Kjetil kom seirende fra finalen, med Håvard på andreplass, Andreas på tredjeplass og Sandra tok fjerdeplassen. Dette var en spennende ny form for rc sport for oss på Klepp, og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake, da kanskje med et par lokale førere å kjøre mot.

I TC var det hele 19 førere til start. Både lokale og ikke lokale førere hadde satt av denne helgen til rc.

Lørdagen startet med tre runder kvalifisering hvor Marius var raskest med Fredrik og Håvard på de to neste plassene. Det var flere førere som gjorde gode kvalomganger og gode rundetider. Marius lå og truet banerekorden under hele kvalet, men klarte ikke å komme helt ned. Bjørn Tore kjørte trolig sitt beste kval med veldig gode rundetider. Han fikk ikke kjørt finalene pga et motorshow i Stavanger. Tommy Carlsen kjørte også veldig bra. I semifinale B var Fredrik som var raskest, med Ole Henrik Gulliksen på andre med Tommy Carslen på tredje og like mange runder. Kjetil Kristiansen og Atle Øxnevad kom på de to neste plassene og kvalfiserte seg til finalen. I semifinale A var Marius raskest med Håvard på andre. I denne  semifinalen var fighten om tredjeplass. Her var det Ove Undheim som trakk det lengste strået, med Jeroen De Quartel på fjerde. Sindre Undheim tok den siste finaleplassen i dette heatet. Her klarte endelig Marius å sette ny banerekord med 20.395. Gratulerer Marius.

I finalen tok Marius ledelsen fra start, med Håvard og Fredrik bak. Håvard og Fredrik byttet litt på andreplassen, og de kjempet intenst til tider, hvor de kjørte side om side ut av flere svinger. De hviste at dette kan være veldig flott underholdning. Men en litt ivrig Fredrik gjorde en liten feil, og måtte slippe Håvard i siste halvdel av løpet. Bak kom Kjetil, Tommy, Ole Henrik, Sindre, Ove og Jeroen. Disse fem skilte det en runde på.

Søndag startet med Bike kval. Her var det Kjetil igjen som tok føringen, men fikk problem i andre kval og måtte stå over. Da fikk Håvard kjøre i fred, og prøvde å true Kjetil, men nei, det var heller Andreas som truet Håvard om å ta andre startspor til finalen. Håvard taklet presset og forsvarte posisjonen. I finalen fikk Kjetil kontroll tidlig, noe som holdt til mål. Håvard klarte å holde Andreass bak seg og tok andre, Andreas og Sandra på de to neste plassene.

I touring tok Marius føringen fra første kval, med Håvard og Fredrik på de to neste plassene. Jonas og Bjørn Tore på de to neste plassene. I semifinale B tok Håvard ledelsen fra start. Jeroen fikk et veldig bra løp, og tok andre plass. Sindre fikk tredje, Jonas fjerde og Ole Henrik tok siste finaleplass. I semifinale A var det Marius som var raskest, med Fredrik på andre og Tommy på tredje, Kjetil på fjerde og Petter Lassen på den siste finaleplassen.

Finalen startet uten store problem, og Marius tok føringen. Igjen var det Håvard og Fredrik som skulle sloss om andreplassen. Etter litt over halvkjørt løp stoppet Marius med skåret motor. Da var det Håvard og Fredrik som skulle lage et nervepirrende show. Fredrik låg lenge en halv runde bak Håvard, men på slutten ble bilen til Håvard veldig understyrt, og Fredrik klarte å nærme seg sakte men sikkert. Håvard og Kjetil hadde lenge kjørt sammen, Kjetil var da på tredje plass. Men når Fredrik kom opp til de to, ville Kjetil slippe Fredrik forbi for å se om Håvard klarte å holde Fredrik bak seg. Idet Fredrik skulle kjøre forbi Kjetil , gjorde han en liten feil, og havnet i gresset, og Håvard fikk en luke igjen. Fredrik hentet seg inn igjen, og da det var et lite minutt igjen paserte han Kjetil, og Håvard merket pusten i nakken. Da tiden var ute var Fredrik på bakfangeren til Håvard, men Fredrik ble dømt i mål da de passerte tellesløyfen, mens Håvard fikk en siste runde, og kjørte inn til en velfortjent seier.

Takk for en kjempe helg, der været var med oss hele helgen.

Resultater fra begge løpene kan dere finne på denne linken: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?hId[1]=org&dId[O]=10837&pLa=en

P1030697 - Kopi   P1030705 - Kopi

Norgescup 1 og 2 i Kodal 6 og 7 juni 2015

Første helg i juni ble runde en og to i norgescup for largescale avholdt i Kodal rett utenfor Sandefjord. Klepp stilte mannsterke med 9 stk på startstreken. 7 av førerne kom tidlig på fredag for å trene. Forholdene på banen var tørre og fine, med et tynt lag med bjørke pollen. Guttene trengte bare en liten time til å rengjøre banen. Tord, Marius, Sindre, Fredrik, Ove, Bernt og Cato fikk kjørt flere timer. Tord kjørte spesielt mye, noe som ga resultater i løpene. På kvelden samlet vi oss på Peppes Pizza og fikk spist godt, før det bar i seng for lading.

Natt til lørdag ankom The Burning Team, Olaf og Jeroen. De hadde kjørt til Sandefjord etter jobb fredag ettermiddag. Vi våknet opp til mye regn, noe meldingene hadde sagt hele uka. Det skulle roe seg ned med regn på morgenen, noe det gjorde. Første omgang regnet det, så ingen ville kjøre. Andre omgang startet Tord, Sindre og Tommy Lønn i gruppe en. Det var veldig glatt, så det ble ikke særlig gode tider. I gruppe to kjørte Jeroen og Ove. Det var ikke særlig bedre det heller. Gruppe tre fikk litt tørrere forhold, men ingen gode resultat der heller. I tredje omgang kjørte alle tre gruppene, for å kvalifisere seg til semifinaler. Da var banen tørr og tidene ble bedre og bedre. Marius var raskest, med Fredrik på andre, og de kjørte hver sin semifinale, som de vant. Finalen startet med litt klabb og babb, Marius hadde problem med bilen, Fredrik kjørte ut, og de andre hadde sine utfordringer. Men det mest dramatiske stod Olaf og Ove for. Olaf havnet delvis av banen i slutten av langsiden, Ove kom på full fart, og traff Olaf med et brak. Bilen tok umiddelbart fyr, og undertegnede løp over for å stoppe brannen. Jeg kunne ikke ta i bilen, for den sto i full fyr. Det var bensinen som hadde tatt fyr. Løpsleder kom med slukkeutstyr og fikk stoppet brannen, trodde jeg, så jeg tok bilen og ville kaste den over gjerdet. Plutselig tok den fyr igjen, fra bensinen som rant ut.  Da slapp jeg fort taket i bilen.

received_10152815480246205

Vi fikk slukket brannen med en gang etter dette og fjernet bilen fra banen. Bilen var veldig ødelagt, så løpet til Olaf var over. Det ble omstart av løpet, og det ble det kjørt roligere og ingen hadde uhell i starten. Marius fikk tak på teten, noe han beholdt til mål, og fikk en flott første plass. På andre lå Håvard Gulliksen og Fredrik og kjempet sammen lenge, men så mistet Fredrik skruen som holder toe in, og måtte inn i pit for å reparere. Han klarte å komme inn på sjuende plass. Håvard sikret andre plass, og vår egen Sindre Undheim tok en flott tredje plass. Klepp RC dominerte finalen, med hele 7 førere til start.

received_10152815483986205  received_10152815480161205

Søndag startet med flott vær, og ny kjøreretning. Litt forvirrende i starten, men det gikk ikke lenge før det også satt. I kvalet  var det Marius som igjen var raskest, med Håvard, Kjetil og Fredrik på de neste plassene. I den ene semifinalene vant Ole Henrik, med Håvard på andre, og den andre semifinalen vant Marius, med Fredrik på andre. The Burning Team, med Jeroen i spissen, toppet helgen med ny brann inne i mekkebod. Denne gangen ikke så dramatisk, han hadde koblet sammen to batterier, så de kortsluttet. Løpsledelsen var allerede drillet på brannslokking, så brannen fikk ikke utvikle seg før den var slukket.

Finalen startet med klabb og babb i første sving, men Marius og Fredrik kom klar dette og fikk kjøre avgårde uten uhell. Marius fikk kjøre helt til mål uten å bli truet, mens Fredrik måtte gi fra seg andre plassen til Håvard. Han kom inn på tredje. Sindre fikk femte plass, og slo faren nok en gang. Klepp RC var igjen bra representert med 6 førere i finalen.

Arrangøren, Lier Modellbilklubb dro igang en kronerulling, der alle førerne bidro med en liten slant, slik at Olaf kunne få orden på bilen igjen.

Vi fra Klepp RC Klubb vil takke Lier Modellbilklubb for et flott arrangement, og gjestfriheten de har gitt oss mens vi var på besøk. Vi gleder oss til neste NC, som er på Klepp 20-21 juni.