Monthly Archives: May 2015

Klubbløp 3 2015

Da var runde tre av klubbserien over. I formel var det Cato som tok grepet om pole position, mens Kjell og Trond kjempet om andre posisjon. Kjell trakk  det lengste strået. I finalen tok Cato ledelsen fra første sving. Kjell snurret i første sving og ble påkjørt av Oddmund og måtte dessverre kaste inn håndkledet før han fikk kjørt en runde. Trond tok andre og Rolf Magne tok tredje plass.

I touring var det Marius som tok pole position, med Fredrik på andre og Bjørn Tore på tredje, tett fulgt av team Undheim der senior trakk det lengste strået. Videre kom Olaf, Stian, Tord, Bernt og Kjell Magne. Kjell Magne fikk endelig prøvd nye bilen på tørt.

I finalen tok Marius ledelsen, med Fredrik tett på. De to kjørte jevnt hele løpet. Midt i, ledet Fredrik etter at Marius kjørte av. Marius måtte stå på for å ta igjen lederen, men med flott kjøring klarte han å passere Fredrik. Bak i feltet var det flere som kjempet om tredje plassen. Sindre hadde taket på den, men servohornet på gassen hoppet av og måtte inn i pit for å reparere, da var det Bjørn Tore så trakk det lengste strået og fikk tredje, Olaf kom inn som nr fire, Tord på femte, Sindre kjempet seg opp til en flott sjette plass, Stian tok sjuende, Kjell Magne åttende, Ove niende og Bernt tok tiende.

Vi hadde vergudene med oss, og fikk aviklet en flott helg med mye bra kjøring. Neste løp er Norgescup 20 og 21 juni.

image image

Tur til første runde i FTCC, 22-24.mai 2015

Sindre, Ove og Jeroen hadde meldt seg på til første runde i den nyopprettede serien FTCC som skulle holdes i Næstved i Danmark. Bernt Burnett hadde lyst å være med som mekaniker – noe som passet perfekt da det er vanskelig å få til at 3 stk kjører samme klasse uten mekaniker J

Etter en lang kjøretur på 68 mil var vi fremme i Næstved fredag ettermiddag ca klokken 16:30. Vi pakket fort ut og fikk kjørt en hel del i godværet – t.o.m. shortsen kom frem. Bilene fungerte bra, men banen var ganske annerledes enn Klepp og man ble fort staffet med salto og harde krasj om man var utenfor idealsporet. Her brukte man sukkervann på banen, og man fikk da et kjempe godt grep som vi ikke hadde prøvd før. Man fikk kjøre til 21:00 – så vi fikk testet en hel del.

Totalt så var over 40 førere påmeldt med litt over 30 stk i Touring klassen og resten i GT.

Etter 4 runder med kvalifisering (flest runder på 20 minutt) så var det Ove som hadde best tid av Klepp førerne, med Jeroen og Sindre like bak.

I ¼ finale så kjørte Jeroen best, selv om han hadde problem å få bunddrag i sin nyinnkjøpte Modelsport motor. Han kom på en fin 3 plass i sin kvartfinale og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Ove og Sindre kjørte ok i sin ¼ finale – men kom ikke videre til semifinale.

Vi var ganske sikre på at det bare var de 2 beste i hver ¼ finale som kom til semifinale- så dessverre så fikk vi ikke med oss at Jeroen var kvalifisert, så han var ikke klar da denne skulle starte. Delvis totalhavari i drev / lager hos Jeroen måtte også fikses- og om han hadde kjørt semifinale så ville han trolig ikke kommet i mål.

Før finalene så drevet alle om litt, slik at vi skulle få mer drag ut på langsidene- dette så ut til å virke noe bedre.

Sindre og Ove kom da i C – finalen (var A,B,C og D) og kjørte ett bra løp. Ove mistet frem bremsen i oppvarmingsrundene da han ble direkte påkjørt – men med så godt grep på banen så gikk det ganske greit å legge om kjørestilen litt. Dessverre så fikk både Sindre og Ove en tur utenfor banen hver – noe man ikke kan gjøre om man vil hevde seg i dette selskapet. Vi hadde en intern kamp mot slutten , der det endte med at Ove kom i mål 0,5 sekunder foran Sindre.

Jeroen hadde kvalifisert seg til B-finalen og startet ganske så bra, men mistet noe av flyten mot slutten og hadde dessverre også et par avkjøringer- havnet dog på en respektabel 6 plass av 10 i semifinalen J

3 servo havarier, 1 totalhavari av karosseri, 2 stk uprights, bremser, flere drev og mye dekk ble brukt i løpet av en kjempekjekk helg.

Et kjempebra arrangement med sosial sammenkomst på lørdagen og mye kjekke folk å treffe, så vi anbefaler på det sterkeste en tur til de 2 neste FTCC rundene som skal gå i år.

Totalt så kjørte vi nok en 3-4 liter bensin hver- noe som må sies å være bra på ett såpass stort stevne.

Takk for kjekt selskap og en hyggelig tur.

Mvh Sindre, Ove, Bernt og Jeroen

Klubbløp 2 2015

Lørdag 9 mai ble løp 2 for sesongen avviklet. Dagen og kvalifiseringen startet med tørr bane, men utover dagen kom regnet. For formel førerne var det igjen Morten som kvalifiserte seg til pole position, med Cato på andre og Kjell på tredje. I touring var det Marius som tok pole position, Jonas på andre og Fredrik på tredje.

Det var meldt regn, og denne vermeldingen stemte. Regnet kom i store mengder. Alle bilene ble skrudd over til regn. Formelfinalen startet med Morten i tet, men Cato var på hugget, og kom tidlig forbi. Det holdt til mål. Kjell kjørte inn til andre plass, Morten tredje, Trond fjerde, Oddmund femte og Bernt i sitt første formel løp tok sjette plass. I touring var det Marius og Jonas så starte best, med Fredrik like bak. Jonas får problem med bremsene og må inn i pit for å reparere. Marius får kjøre alene i tet, mens Fredrik og Sindre kjørte om andreplass. Sindre tar denne plassen med jevn og fin kjøring, Fredrik måtte kaste inn handklede med servoproblem. Bjørn Tore kjører inn til tredjeplass, Atle en flott fjerdeplass, Olaf på sjette, Ove sjuende, Kjell Magne med et comeback, tar åttende plass, Jonas på niende, Stian på tiende og Tord på ellevte plass.

Det var en kald og våt fornøyelse for førerne, men de holdt ut, og ga de fremmøtte to fine finaler. Neste løp er 30 mai. Hjertelig velkomne.

Resultat fra løpet ligger på denne linken

http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/20956/151144

20150509_145711