Author Archives: Oddmund

Nordisk Mesterskap 2016 25-28 august

IMG_3252 IMG_3259 IMG_3260

Da er banen og anlegget på Engelsvåg klart for en fartsfylt helg neste helg. Det kommer førere fra Danmark og Sverige.

Kom innom og se flott kjøring med mye action hele helgen. Trening starter på torsdag, fortsetter med trening på fredag, og kvalifisering på lørdag. Finaler kjøres på søndag.

Vil også nevne flere ganger verdensmester og europamester, Markus Feldmann besøker oss, og vil delta i mesterskapet.

Det blir salg av pizza fra ekte pizzaovn, salg av diverse kioskvarer fra vår nyrestaurerte kiosk i klubbhuset.

Alle hjertelig velkomne

Klubbløp nr 1 2016

Da var årets første løp avviklet. Oppslutningen var fantastisk, med 16 førere i TC og 6 i F1. Med nytt løpsoppsett, var det duket for mye kjøring. Første kval startet kl 0900, og nesten alle deltok, selv om det var våt bane. Det ble ingen gode rundetider i dette kvalet, heller ikke i de to neste. Da den fjerde omgangen skulle i gang, var banen tilnærmet tørr, og vi fikk flere gode rundetider. Til semifinalen, var banen tørr, og våren var skikkelig i gang.

I formel var det Cato og Morten som kjørte raskest. Cato tok pole, med Morten på andre og Rolf Magne på tredje.

I touring måtte det semifinale til, da det er plass til 10 i finalen. De 6 raskeste i kvalifiseringen gikk direkte til finalen, mens de fire siste plassene ble fordelt på de fire raskeste i semifinalen. Her var det Jeroen, Ove, Tommy og Tord som var raskest. I finalen hadde Marius pole, med Sindre og Stian på de to neste plassene. Med litt klabb og babb i start, måtte Stian kaste inn håndklede, med skade på bilen. Marius hadde litt utfordringer med bilen, og mistet ledelsen ut i løpet. Bak fra kom Nikko halsene. Han kjørte veldig bra, med en vanskelig bil, og kom seirende inn til mål. Sindre tok en flott andre plass, med Fredrik på tredje.

Vi må også få ønske velkommen tilbake til Einar Idsøe, Tommy Myrstøl og Nikolai Håheim. Hadde også tre debutanter på startstreken, Odin og Loke Forsberg, to unge og lovende gutter, som viser igjen på banen med flott kjøring, og Paul Løland, som nettopp har startet opp denne hobby, og stilte til start i konkurranse med 15 andre førere. Dette er utrolig kjekt. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Resultat Touring Resultat Formel 1

20160409_145352 20160409_140722

Flere bilder under fanen bilder.

Løpsopplegg for sesongen 2016

Sesongen er på vei, og Klepp RC har laget årets terminliste:

Klepp RC sesong 2016

Løpsdatoer:

 • 09. april
 • 30. april
 • 21. mai
 • 18. juni
 • 13. august
 • 17. september
 • 01. oktober (kun F1)
 • 15. oktober

Det vil utover disse klubbløpene bli arrangert Nordisk mesterskap for TC 25-28 august og Norges Cup for TC 1-2 oktober.

Endring av kvalifisering fra en enkelt runde til 3 sammenhengende runder:

 • Det kjøres 4 kval. omganger på 40 minutter hver.
 • 3 av kval omgangene er tellende.
 • Man får poeng for hvert av de 3 tellende kvalene.
 • Beste 3 sammenhengende runder utgjør posisjon/resultat.
 • Vektlegging/differanse mellom kvalpoeng og løpspoeng blir som i 2015. dvs. hvis en kjører alle tre

Andre generelle endringer:

 • Ved mer enn 15 førere skal det kjøres en B finale i tillegg til A finale. Da går siste kval ut.
 • Ved opptil 16 førere kjøres semi med 12 fører og 4 direkte fra kval.
 • Ved opptil 18 førere kjøres semi med 12 fører og 6 direkte fra kval.
 • Antall dekk-sett lov og bruke pr. løpsdag går opp fra 2 til 3 sett.

Besluttet gjennom flertalls avstemning på medlemsmøte 16.01.2016

 • 08.30-08.50 Innsjekk/påmelding/førermøte
 • 09.00-09.40 kvalifisering runde 1. (TC/F1)
 • 09.50-10.30 kvalifisering runde 2. (TC/F1)
 • 10.40-11.20 kvalifisering runde 3. (TC/F1)
 • 11.20-11.50 lunsj pause, banen stengt
 • 11.50-12.30 kvalifisering runde 4. (TC/F1)
 • 12.50-13.20 semifinale TC
 • 13.30-14.05 finale F1
 • 14.20-14.50 finale TC

 

Mini-Z klubbløp nr 3

Lørdag 16 januar ble løp nr 3 avholdt i garasjen på Klepp. 15 førere møtte opp. To unge lovende stilte opp i rekrutterings klassen. Her var det tett og jevn kjøring mellom Magnar og Even. De delte på å vinne i kvalifiseringen. Magnar trakk det lengste strået, og vant kvalifiseringen. I semifinalen delte Even og Magnar på å lede gjennom hele løpet. Det ble avgjort den siste runden da Even ble sittende fast i vantet, og mistet fattige 8 sek og måtte takke med en andreplass. I finalen hadde tellebrikken falt ut på bilen til Even, slik at han mistet noen runder på Magnar. Magnar vant, med Even på andreplass. Gratulerer til dere begge. Nå leder Magnar rekrutterings klassen sammenlagt med Even på andre her også. Kjempebra.

I den andre klassen var det Nikko som tok kommandoen. Han satte banerekord med utrolige 7,7 sek. Han imponerte hele løpet og vant komfortabelt. Nedover i rekkene skjedde det litt mer. Det ble byttet på plasseringer hele tiden. Noen rykket opp, og noen ned. Ernst Olav endte opp i A finalen med flott kjøring i gruppe to. Erik kjørte kvalifisering og semifinale i gruppe 3, men med flott kjøring i semifinalen, karret han seg til en plass i B finalen.

For resultater og sammenlagt tabeller, se link under fanen Løp

Mini-Z klubbløp nr 2

Søndag 6 desember ble løp nr 2 i mini-Z serien avholdt i garasjen på Klepp. Det var 19 påmeldte, og trangt om plassen. Det ble delt inn i to klasser, åpen klasse og rekruteringsklasse. Det ble kjørt tre kvalifiseringsomganger, semifinale og til slutt fire finaler. I rekrutteringsklassen var det fire påmeldte. Stian og Tord Orstad var raskest , med to nye lovende karer fra Hognestad, Magnar K Time og Even M Nesvik. Magnar kjørte også løp nr 1, mens Even debuterte i helgens løp, og med seier i første omgang. Magnar tok en fortjent andreplass i første omgang. Utover kvelden kjørte de bare bedre og bedre. Magnar tok tredje plass og Even tok fjerde. Stian vant med Tord på andre.

I den åpne klassen var det tre grupper, der det ble kjempet om poeng i alle omganger. Marius og Jeroen var raskest, mens Cato og Ivar var like bak. I semifinalen fikk Cato problem med batteriene og kom sist i sin semifinale. Ove og Ernst Olaf kjørte så bra i sin semifinale, at de begge fikk kjøre i A finalen, mens Cato og Fredrik kjørte i B finalen. Rune Bjelland som debuterte denne helgen, kjørte en fantastisk semifinale, at han fikk kjøre B finale. C finalen var det fire jevne førere. Dette ble nok den mest spennende finalen, der alle kom inn med likt antall runder etter 10 minutt kjørt. Det var Haugen brødrene som var raskest, med Erik som vinner. Håkon tok andre plass, Olaf tredje og Trond tok fjerde plass. I B finalen hadde Cato funnet et sett med goe batterier, og fikk kjøre stort sett alene. Fredrik kom på andre plass, Oddmund tredje, Morten fjerde og Rune kom inn på en fin femte plass. A finalen var det Marius som stakk i tett, med Jeroen like bak. Etter ca 7 minutt, kom Marius inn i litt trafikk, og ble stående fast et øyeblikk, da grep Jeroen sjansen og gikk forbi. Med flott kjøring resten av løpet holdt det til mål, og vant løpet, Marius kom på andre plass, Ivar tok tredje, Sindre tok fjerde, Ernst Olav femte og Ove fikk sjette plass.

Dette var en flott racing dag, med mye flott kjøring av flere førere. Dette lover bra for rekrutteringen. Resultat ligger under fanen Løp

20151206_163939 20151206_164908 20151206_162443

Mini-Z klubbløp 1 2015/2016

Årets første klubbløp i mini-z går av stabelen søndag denne helgen. For alle som ønsker å bli med, melder seg på via messenger.

Kvalifisering starter klokken 1600, og er ferdig 2000.

Kiosken er åpen fra klokken 1600