Norgescup 1 og 2 i Kodal 6 og 7 juni 2015

Første helg i juni ble runde en og to i norgescup for largescale avholdt i Kodal rett utenfor Sandefjord. Klepp stilte mannsterke med 9 stk på startstreken. 7 av førerne kom tidlig på fredag for å trene. Forholdene på banen var tørre og fine, med et tynt lag med bjørke pollen. Guttene trengte bare en liten time til å rengjøre banen. Tord, Marius, Sindre, Fredrik, Ove, Bernt og Cato fikk kjørt flere timer. Tord kjørte spesielt mye, noe som ga resultater i løpene. På kvelden samlet vi oss på Peppes Pizza og fikk spist godt, før det bar i seng for lading.

Natt til lørdag ankom The Burning Team, Olaf og Jeroen. De hadde kjørt til Sandefjord etter jobb fredag ettermiddag. Vi våknet opp til mye regn, noe meldingene hadde sagt hele uka. Det skulle roe seg ned med regn på morgenen, noe det gjorde. Første omgang regnet det, så ingen ville kjøre. Andre omgang startet Tord, Sindre og Tommy Lønn i gruppe en. Det var veldig glatt, så det ble ikke særlig gode tider. I gruppe to kjørte Jeroen og Ove. Det var ikke særlig bedre det heller. Gruppe tre fikk litt tørrere forhold, men ingen gode resultat der heller. I tredje omgang kjørte alle tre gruppene, for å kvalifisere seg til semifinaler. Da var banen tørr og tidene ble bedre og bedre. Marius var raskest, med Fredrik på andre, og de kjørte hver sin semifinale, som de vant. Finalen startet med litt klabb og babb, Marius hadde problem med bilen, Fredrik kjørte ut, og de andre hadde sine utfordringer. Men det mest dramatiske stod Olaf og Ove for. Olaf havnet delvis av banen i slutten av langsiden, Ove kom på full fart, og traff Olaf med et brak. Bilen tok umiddelbart fyr, og undertegnede løp over for å stoppe brannen. Jeg kunne ikke ta i bilen, for den sto i full fyr. Det var bensinen som hadde tatt fyr. Løpsleder kom med slukkeutstyr og fikk stoppet brannen, trodde jeg, så jeg tok bilen og ville kaste den over gjerdet. Plutselig tok den fyr igjen, fra bensinen som rant ut.  Da slapp jeg fort taket i bilen.

received_10152815480246205

Vi fikk slukket brannen med en gang etter dette og fjernet bilen fra banen. Bilen var veldig ødelagt, så løpet til Olaf var over. Det ble omstart av løpet, og det ble det kjørt roligere og ingen hadde uhell i starten. Marius fikk tak på teten, noe han beholdt til mål, og fikk en flott første plass. På andre lå Håvard Gulliksen og Fredrik og kjempet sammen lenge, men så mistet Fredrik skruen som holder toe in, og måtte inn i pit for å reparere. Han klarte å komme inn på sjuende plass. Håvard sikret andre plass, og vår egen Sindre Undheim tok en flott tredje plass. Klepp RC dominerte finalen, med hele 7 førere til start.

received_10152815483986205  received_10152815480161205

Søndag startet med flott vær, og ny kjøreretning. Litt forvirrende i starten, men det gikk ikke lenge før det også satt. I kvalet  var det Marius som igjen var raskest, med Håvard, Kjetil og Fredrik på de neste plassene. I den ene semifinalene vant Ole Henrik, med Håvard på andre, og den andre semifinalen vant Marius, med Fredrik på andre. The Burning Team, med Jeroen i spissen, toppet helgen med ny brann inne i mekkebod. Denne gangen ikke så dramatisk, han hadde koblet sammen to batterier, så de kortsluttet. Løpsledelsen var allerede drillet på brannslokking, så brannen fikk ikke utvikle seg før den var slukket.

Finalen startet med klabb og babb i første sving, men Marius og Fredrik kom klar dette og fikk kjøre avgårde uten uhell. Marius fikk kjøre helt til mål uten å bli truet, mens Fredrik måtte gi fra seg andre plassen til Håvard. Han kom inn på tredje. Sindre fikk femte plass, og slo faren nok en gang. Klepp RC var igjen bra representert med 6 førere i finalen.

Arrangøren, Lier Modellbilklubb dro igang en kronerulling, der alle førerne bidro med en liten slant, slik at Olaf kunne få orden på bilen igjen.

Vi fra Klepp RC Klubb vil takke Lier Modellbilklubb for et flott arrangement, og gjestfriheten de har gitt oss mens vi var på besøk. Vi gleder oss til neste NC, som er på Klepp 20-21 juni.