Tur til første runde i FTCC, 22-24.mai 2015

Sindre, Ove og Jeroen hadde meldt seg på til første runde i den nyopprettede serien FTCC som skulle holdes i Næstved i Danmark. Bernt Burnett hadde lyst å være med som mekaniker – noe som passet perfekt da det er vanskelig å få til at 3 stk kjører samme klasse uten mekaniker J

Etter en lang kjøretur på 68 mil var vi fremme i Næstved fredag ettermiddag ca klokken 16:30. Vi pakket fort ut og fikk kjørt en hel del i godværet – t.o.m. shortsen kom frem. Bilene fungerte bra, men banen var ganske annerledes enn Klepp og man ble fort staffet med salto og harde krasj om man var utenfor idealsporet. Her brukte man sukkervann på banen, og man fikk da et kjempe godt grep som vi ikke hadde prøvd før. Man fikk kjøre til 21:00 – så vi fikk testet en hel del.

Totalt så var over 40 førere påmeldt med litt over 30 stk i Touring klassen og resten i GT.

Etter 4 runder med kvalifisering (flest runder på 20 minutt) så var det Ove som hadde best tid av Klepp førerne, med Jeroen og Sindre like bak.

I ¼ finale så kjørte Jeroen best, selv om han hadde problem å få bunddrag i sin nyinnkjøpte Modelsport motor. Han kom på en fin 3 plass i sin kvartfinale og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Ove og Sindre kjørte ok i sin ¼ finale – men kom ikke videre til semifinale.

Vi var ganske sikre på at det bare var de 2 beste i hver ¼ finale som kom til semifinale- så dessverre så fikk vi ikke med oss at Jeroen var kvalifisert, så han var ikke klar da denne skulle starte. Delvis totalhavari i drev / lager hos Jeroen måtte også fikses- og om han hadde kjørt semifinale så ville han trolig ikke kommet i mål.

Før finalene så drevet alle om litt, slik at vi skulle få mer drag ut på langsidene- dette så ut til å virke noe bedre.

Sindre og Ove kom da i C – finalen (var A,B,C og D) og kjørte ett bra løp. Ove mistet frem bremsen i oppvarmingsrundene da han ble direkte påkjørt – men med så godt grep på banen så gikk det ganske greit å legge om kjørestilen litt. Dessverre så fikk både Sindre og Ove en tur utenfor banen hver – noe man ikke kan gjøre om man vil hevde seg i dette selskapet. Vi hadde en intern kamp mot slutten , der det endte med at Ove kom i mål 0,5 sekunder foran Sindre.

Jeroen hadde kvalifisert seg til B-finalen og startet ganske så bra, men mistet noe av flyten mot slutten og hadde dessverre også et par avkjøringer- havnet dog på en respektabel 6 plass av 10 i semifinalen J

3 servo havarier, 1 totalhavari av karosseri, 2 stk uprights, bremser, flere drev og mye dekk ble brukt i løpet av en kjempekjekk helg.

Et kjempebra arrangement med sosial sammenkomst på lørdagen og mye kjekke folk å treffe, så vi anbefaler på det sterkeste en tur til de 2 neste FTCC rundene som skal gå i år.

Totalt så kjørte vi nok en 3-4 liter bensin hver- noe som må sies å være bra på ett såpass stort stevne.

Takk for kjekt selskap og en hyggelig tur.

Mvh Sindre, Ove, Bernt og Jeroen