Norgescup i Kodal 23 aug 2014

Lørdag 23 august ble det siste NC løpet arrangert av Kodal RC i Vestfold. Klepp RC var bra representert med 6 førere på startstreken. Marius, Jeroen, Sindre, Ove og Fredrik kom til banen tidlig fredags morgen for å trene mye før løpet. Olaf kom etter hvert på fredags formiddag. Grepet på banen var veldig bra i fra morgenen av, men regnet kom tidlig, så det var bare Marius og Fredrik som fikk testet det. Fredagen gikk med på å lese YR og Storm og testing av regndekk.   Det viste seg at alle hadde gode dekk, noe de østlendingene som var der, så på med fortvilelse. Etter en fin avslutning på kvelden med felles god mat i Sandefjord sentrum, gikk vi hver til vårt for å lade opp til en lang dag på banen.

Vi våknet opp til en grå dag med tåke og våt bane. Første kval gikk på halv våt bane, der Marius og Fredrik gjorde et bra dekkvalg med regndekk bak og tørrværs dekk fremme. Neste kval gikk på helt tørr bane, og der kjører Fredrik inn til tredje beste tid, slått av Håvard og Kjetil. Olaf og Marius kom på de neste plassene. Siste kval gikk på helt våt, så ingen kjørte dette. Første semifinale gikk på våt bane, og der var det Marius og Sindre som reiste i fra med de beste dekkene og beste førerne på dette føre. Etter en stund fikk Sindre stopp på motoren, og alle mekanikerne som var tilgjengelig, kom til for å få start på bilen, men nei. Det viste seg at topp pakningen var blåst ut, så løpet var dessverre over for vår Sindre. Heldigvis fikk han vist at han har noe å gjøre i dette selskapet, og han kommer sterkere tilbake ved neste anledning. Marius hadde hele kontrollen, og vant semifinalen komfortabelt. I den andre semifinalen stilte Fredrik, Ove, Olaf og Jeroen til start. Sola hadde kommet frem og banen tørket litt opp, så Fredrik startet med gode regn dekk. Teamledelsen bestemte at han skulle bytte til samme kombinasjon som i våt kval. Problemet var at to dekk ble byttet om, slik at han hadde regndekk på høyre side og tørrdekk på venstre side. Dette gjorde at han hadde bra kontroll i venstresvinger og dårlig kontroll i høyre svinger. I tillegg til dette, hadde han mistet tre runder på nærmeste konkurrentene. Han låg lenge på femte plass som var siste finaleplass. Tommy Carlsen byttet også dekk, og han kom veldig fort opp bak Fredrik. Fredrik måtte til slutt slippe han, og var på sjette plass da det var 17 sekund igjen, og Olaf som var rett foran han, kjørte av. Fredrik kapret den siste plassen. Veldig synd for Olaf som hadde vist bra tempo hele dagen. Jeroen vant semifinalen.

Finalen startet med Håvard i tet, med Marius rett bak. Etter noen runder gikk Marius forbi, og opp i ledelsen. Den beholdt han helt til han mistet en skrue i uprigthen. da måtte han ut for å reparere, og seieren glapp for han. Håvard fikk kjøre helt alene inn til mål som vinner. Bak han kjørte Fredrik og Tommy Lønn om andre plassen. Da tiden var ute, og begge bare skulle kjøre over målstreken, gikk Tommy tom for bensin, og Fredrik kom inn som nr to.

Fra Klepp RC var det fire førere i finalen. Jeroen fikk servoproblem og måtte bryte, Ove kjørte et jevnt og feilfritt løp og kom inn på fjerdeplass. Marius tok sjuende og Jeroen niende.

Vi hadde en kjempe tur, og gleder oss til neste løp.

20140823_185304

20140823_185054

 

bilde 4

Screenshot_2014-08-26-21-46-37-1